SPORT.COM

SPORT.COM

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Νικητής του ΤΕΛΙΚΟΥ αγώνα Ανδρών στο Rome Masters ο... Νόβακ Τζόκοβιτς

  O φοβερός και τρομερός Νόβακ Τζόκοβιτς, συνέχισε την επιβλητική κυριαρχία του στο tour και κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου, κατακτώντας τον 4ο τίτλο του στο Rome Masters, μετά την πεντακάθαρη και πανάξια νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό! Επόμενος στόχος για τον Νόλε: το Roland Garros! Ούτε ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να βάλει φρένο στο Σέρβικο τρένο και το ερώτημα, οδεύοντας στο Παρίσι, είναι ποιος μπορεί να σταματήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!...


  Κρατώντας την καλύτερή του εμφάνιση στη Ρώμη, για το τέλος, ο υπέροχος Νόλε έκανε πάρτυ από τη βασική γραμμή στον τελικό απέναντι στον ακίνδυνο Ρότζερ Φέντερερ και με 6-4, 6-3 επί του Ελβετού, πανηγύρισε τον 4ο συνεχόμενο Masters τίτλο του στη φετινή σεζόν (5o συνεχόμενο μαζί με το Παρίσι πέρυσι), 5ο τίτλο του μέσα στο 2015 και 53ο συνολικά στην καριέρα του, ξεπερνώντας μάλιστα τον μαέστρο στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους στα 1000αρια τουρνουά. Ήταν ο 24ος Masters στην υπέρλαμπρη καριέρα του Τζόκοβιτς, μόλις τρια λιγότερα απ'τον Ναδάλ (27) και ένα περισσότερο απ'τον Φέντερερ (23).

  Κυριαρχόντας κατά κράτος στα ράλι από τη βασική γραμμή και κρατώντας πίσω στη baseline τον Φέντερερ, με τα βαθιά και γεμάτα χτυπήματά του, ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε από ένα break σε κάθε σετ για να φτάσει στη σπουδαία νίκη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα, αρνούμενος στον Ελβετό τον πρώτο του τίτλο στη Ρώμη. Ο μαέστρος αγωνιζόταν στον 4ο τελικό του στην Αιώνια Πόλη, όμως ούτε σήμερα κατάφερε να κατακτήσει το ένα από τα δύο συνολικά Masters που λείπουν απ'την τροπαιοθήκη του (το άλλο είναι το Μόντε Κάρλο), παρόλο που απέναντί του δεν βρέθηκε ο κακός του δαίμονας, Ράφα Ναδάλ. Στις προηγούμενες πρόσφατες αναμετρήσεις τους, ο Φέντερερ είχε καταφερει να μιξάρει άψογα το παιχνίδι του και να μπλοκάρει τα ατού του Τζόκοβιτς, όμως σήμερα δεν μπόρεσε να εφαρμόσει αυτή την τακτική, αφού ο Νόλε ήταν εκπληκτικός και με τη δική του στρατηγική περιόρισε σε περισσότερ παθητικό ρόλο τον αντίπαλό του, παίζοντας πολύ σταθερά, δυνατά και με άψογες τοποθετήσεις στα χτυπήματά του από τη βασική γραμμή.

  Χωρίς προβλήματα στο σερβίς τους, κύλησαν τα πρώτα 8 games του τελικού, με τον Φέντερερ να απειλεί πρώτος στο 9ο game, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Ο Νόλε κράτησε το σερβίς του, έκανε το 5-4 και στη συνέχεια άσκησε ο ίδιος πίεση στον Φέντερερ, πετυχαίνοντας το "χρυσό" break στη μια και μοναδική του ευκαιρία, για να "κλέψει" το σετ 6-4 σε 39 λεπτά. Απογοητευμένος από την απώλεια του σετ, ο Φέντερερ μπήκε μουδιασμένος στο 2ο σετ και απώλεσε το σερβίς του στο 2ο game, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει προβάδισμα 2-0 και 3-0 game. Ο Νόλε που σε πέντε ημέρες κλείνει τα 28 του χρόνια, δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια και συνεχίζοντας να παίζει φοβερό τένις στο χώμα του Centrale, σφράγισε τη νίκη του μετά από μόλις 75 λεπτά αγώνα!

Παρά την ήττα, ο Φέντερερ ήταν χαλαρός και ευδιάθετος στην τελετή απονομής...

"Ήταν πανέμορφη εβδομάδα. Είμαι χαρούμενος που τελικά αποφάσισα να έρθω να παίξω. Ο Νόβακ ήταν πολύ δυνατός σήμερα. Σπουδαία προσπάθεια. Συνέχισε έτσι. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που έκαναν sold out σε κάθε μου παιχνίδι. Θα σας δω του χρόνου" τόνισε  ο Ελβετός.

  Εντυπωσιακή αποθέωση γνώρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος σε άπταιστα Ιταλικά, είπε: "Ήταν μια σπουδαία και έντονα συναισθηματική εβδομάδα για μένα. Σήμερα έπαιξα το καλύτερό μου παιχνίδι όλη την εβδομάδα. Είναι πάντα ευχάριστο να παίζω με τον Ρότζερ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ και σας ευχαριστώ γι'αυτό. Είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Roland Garros, αλλά νιώθω δυνατός και μαζί με το 2011 είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου!"

Όμως, τι ακριβώς συνέβη στον εντυπωσιακό τελικό; Παρακολουθήστε ένα βίντεο μικρής διάρκειας με τις καλύτερες στιγμές του αγώνα για να το διαπιστώσετε...




Πηγή: tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου