SPORT.COM

SPORT.COM

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το σημερινό πρόγραμμα ΤΕΛΙΚΩΝ αγώνων Τέννις του Rome Masters


  Ροτζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν για έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στη φετινή σεζόν καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι στον σπουδαίο τελικό του Rome Masters, στο 39ο ραντεβού τους στο tour ενώ στον τελικό των γυναικών, η Μαρία Σαράποβα καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Σουάρεζ Ναβάρο!  Με τους δύο μεγάλους τελικούς σε άνδρες και γυναίκες, ολοκληρώνεται σήμερα το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας για το Γαλλικό Όπεν, στη Ρώμη...

  Οι δύο κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, θα μπουν στην αρένα του Foro Italico (17:00GR-OTE Sport 6HD) με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πολύ σημαντικού τροπαίου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αήττητος σε τουρνουά της σειράς Masters από πέρυσι στη Σανγκάη, όταν τον είχε κερδίσει ο Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Έκτοτε, ο Σέρβος μετράει τέσσερις συνεχόμενους Masters τίτλους (Παρίσι 2014, Indian Wells, Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο) και οδεύει προς τον 24ο τίτλο του σε 1000αρι τουρνουά, θέλοντας να ξεπεράσει στη 2η θέση τον Φέντερερ, ισοβαθμώντας με τον Ελβετό στους 23 τίτλους. Ο 27χρονος υπερπρωταθλητής, τρέχει ένα σερί 21 συνεχόμενων κερδισμένων αγώνων, από την ήττα στον τελικό του Ντουμπάι και πάλι απ'τον Ρότζερ Φέντερερ! Στην τελευταία απ'τις 38 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, ο Νόλε κέρδισε τον Βασιλιά στον τελικό του Indian Wells Masters, μειώνοντας το σκορ σε 20-18 (4-3 ο Φέντερερ στο χώμα)! Επίσης, ο Τζόκοβιτς είναι στον 6ο τελικό του στη Ρώμη και διεκδικεί τον 4ο τίτλο του, μετά το 2008, το 2011 και το 2014. Ο Σέρβος έχει συνολικά 75 παρουσίες σε τελικούς ATP, με 52 τίτλους και 23 ήττες.

  Από την άλλη, ο Φέντερερ θα αγωνιστεί στον 4ο τελικό του στη Ρώμη, όμως η μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες παρουσίες του στο παιχνίδι τίτλου, είναι ότι δεν θα χρειαστεί να συναντήσει τον κακο του δαίμονα στο χώμα (αλλά και γενικά), Ράφαελ Ναδάλ...

"Νιώθω ότι έχω ελπίδες για να παίξω καλά και να κερδίσω. Ο Νόβακ δεν είναι όπως ο Ναδάλ στο χώμα, είναι διαφορετική κατάσταση. Τα έχω πάει πολύ καλά απέναντί του. Έχουμε παίξει δύο φορές εδώ και έχω χάσει και τις δύο, οπότε είναι στο χέρι μου να κάνω έναν καλό αγώνα απέναντί του" είπε ο Φέντερερ ο οποίος θα αγωνιστεί στον 129ο τελικό της καριέρας του (85-43), διεκδικώντας τον 86ο τίτλο του και 4ο στη σεζόν μετά το Μπρισμπέιν, το Ντουμπάι και την Κωνσταντινούπολη! 


  Νωρίτερα (14:30GR) θα διεξαχθεί ο τελικός των γυναικών, μεταξύ της δύο φορές πρωταθλήτριας στη Ρώμη (2011, 2012), Μαρία Σαράποβα και της πρωτάρας σε τελικό της Αιώνιας Πόλης, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο. Η 26χρονη Ισπανίδα παίζει το τένις της ζωής της το τελευταίο διάστημα, έχοντας μπει στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης και η νίκη επί της Σιμόνα Χάλεπ στα ημιτελικά της Ρώμης, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι μπορεί να κερδίσει και τις κορυφαίες του κόσμου.

  Από την άλλη, η Σαράποβα δεν ξεκίνησε καλά τη χωμάτινη σεζόν, όμως έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της να κερδίσει έναν μεγάλο τίτλο σε χωμάτινο τουρνουά προετοιμασίας, πριν πάει στο Παρίσι να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Roland Garros!

Η 28χρονη Ρωσίδα προηγείται 3-1 της Σουάρεζ Ναβάρο, όμως αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο χώμα...

  Συντονιστήτε λοιπόν και παρακολουθήστε τους μεγάλους τελικούς του Rome Masters στο Foro Italico, λίγο πριν όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές του τέννις συναντηθούν ξανά στα χωμάτινα γήπεδα του Roland Garros, ενός εκ των μεγαλύτερων τουρνουά τέννις παγκοσμίου επιπέδου!

Πηγή: tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου